Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: "Formelt"

Det dukker stadig opp invitasjoner i norske postkasser og mailbokser med dresskode "formelt". Dette er strengt tatt ikke noen dresskode, men gir likevel en greit føring om hva du bør kle deg i. La oss hjelpe deg å finne riktig antrekk under...

Herrer

Til en anledning der det inviteres med "formelt", er nok mørk dress det safeste å kjøre. Se her for detaljert beskrivelse av dresskoden "mørk dress". I tillegg til de generelle retningslinjene for denne dresskoden, er det verdt å merke seg følgende når man er invitert til en "formell" anledning:

Slips
Velg et "straight" slips i få farger/ ensfarget. Styr unna heftige mønste og farger.

Skjorte
Velg ensfarget skjorte (eventuelt et anonymt mønster) i en lys farge. Hvit er klassikeren, men for eksempel lys blå fungerer også bra.

Damer

For damer er det også dresskoden "mørk dress" (se link) som gjelder når det inviteres med "formelt".

Knekort selskapskjole er tingen. Men ved en anledning som regnes som "formell", kan man ha i bakhodet at kjolen ikke bør ha mønster eller farger som er vekker for mye oppmerksomhet, og at man skal være litt ekstra forsiktig med hvor kroppsnær den er, samt utringning.

Tilbehør
Fine smykker, ørepynt, armbånd, ringer og klokker er en fulltreffer, men styr unna kraftig pynt og pynt som tar for mye oppmerksomhet (la pappegøyesmykket henge igjen hjemme...)