Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: mørk dress

"Mørk dress" er en veldig vanlig dresskode i formelle fester, både privat og i jobbsammenheng. Derfor kan det være greit å investere i et antrekk (eller to) som passer inn i denne kategorien. For denne dresskoden får man stadig bruk for. Men hva innebærer den?

Damer

Dresskoden "Mørk dress" er først og fremst en utfordring for kvinnene. For mens det sier seg nokså klart selv hva mannen skal bære, må damene tenke seg om to ganger. Her skal det være stilfullt og formelt, samtidig som det ikke skal bekke over til stivpyntet.

Knelange selskapskjoler passer perfekt til "mørk dress". Og her er det mye å velge i. De fleste foretrekker nok kort erm til mørk dress, men lang erm er også greit. Men styr unna de aller lengste, gulv-sie kjolene, de såkalt aftenskjolene. Da beveger man seg over i dresskodene "smoking" og "kjole og hvitt".

En pen drakt med skjørt eller bukse kan også brukes til "mørk dress", selv om de fleste nok velger kjole. Men om kan skal bruke en drakt, bør passe på at man ikke går i fella ved at den blir for "kontor-aktig". Velg et pent materiale, og gjerne litt farger (uten å overdrive) :)

Bunad kan selvsagt brukes i selskaper hvor "mørk dress" er dresskoden. Det er kanskje det aller flotteste man kan stille opp i - både kvinner og menn! Husk bare at det ofte kan bli varmt i lokalet i festlig lag - uansett årstid.

tilbehør
Når dresskoden er "mørk dress", da er det lov å fråtse litt i tilbehøret sitt. Ikke vær redd for å bruke smykker og pynt som gjør litt ut av seg. Gjør stas på deg selv og vertskapet! :)

På dagtid kan hatt brukes til kleskoden "mørk dress", men på kveldstid er det uten (ikke glem hårpynten!)

Menn

Det bør ikke være noen umulighet å treffe på dresskoden "mørk dress" for mannen! Her er det rett og slett en mørk dress som gjelder. Med dette menes sort, mørk grå eller mørk blå dress. Farge på skjorte er valgfri, men hvit skjorte er å foretrekke. Om man ikke velger hvit skjorte, bør man velge en lys fargetone som skaper kontrast mot dressen. I tillegg er slips obligatorisk ved "mørk dress" (eventuelt kan man bruke sløyfe). Vest kan også brukes, men da under jakke. Kun vest er ikke i henhold til dresskoden.

HUSK: På dressjakker (eller vester) med to eller flere knapper, skal den nederste knappen aldri være kneppet!

Sko

Det er når det kommer til sko at flest menn bommer på dresskoden "mørk dress". Skoene skal være sorte (og nypussede!) Brune sko bør ikke brukes. Her er det mange som synder...