Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: "Sommerlig"

"Sommerlig" er en morsom dresskode som stadig vinner popularitet. Det sier seg selv når på året denne kleskoden blir brukt, og det er helst i hagebryllup og hagefester at det blir invitert med "sommerlig"

Herrer

Hva menn bør velge av antrekk ved dresskode "sommerlig" kommer litt an på anlednings grad av formalitet. Er det en litt formell hagefest, eller et hagebryllup, så er det dress som gjelder. Men denne dressen kan gjerne være lys (f.eks beige, lys grå, lys blå e.l.), og man kan tillate seg å droppe slipset. I tillegg kan man godt skeie ut med noe annet enn sorte sko (f.eks brune). Skoene må fortsatt være pene.

I mindre formelle fester hvor det er invitert med "sommerlig", kan man peile seg over på en sommerlig variant av Smart casual, gjerne i litt lyse farger.

Damer

Mange jenter og damer elsker dresskoden "sommerlig". Da kan man finne frem den romantiske, lette og flagrende sommerkjolen. Har du ikke en slik hengende i skapet, kan du velge en kort eller knelang kjole, aller helst i en lys fargetone. Pene sandaler eller pene sko med åpen tå er lov (og fint) når dresskoden er sommerlig. Men husk velstelte føtter.

Tilbehør
Når dresskoden er "sommerlig", kan man leke seg med tilbehøret. Blomsterkranser i håret er nydelig, og gir en fantastisk stemning. Bruk helst formiddagen før festen til å lage en av friske blomster, men ty gjerne også til en kunstig en. Fint er det uansett.

Bunad?

Dropp bunaden hvis dresskoden er sommerlig. Bunad er nesten det fineste man kan kle seg i uansett anledning, men det er ikke plagget for hagefester.