Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: smoking

Er dresskoden "smoking", så kan du være sikker på at du skal i en fest hvor det blir stil! Selv om denne dresskoden kan oppfattes som enkel og grei for herrene, er det litt mer utfordring for damene å finne det riktige antrekket. Men vi hjelper deg mer enn gjerne nedenfor.

For deg som arrangerer fest: det er stas å invitere med dresskode "smoking", men husk at det kan skape litt utfordringer for gjestene, siden mange ikke har et passende antrekk i garderoben. Men for all del; om anledningen er stor nok...

Damer

Når dresskoden er "smoking", så er det det stilfulle som gjelder. Aller helst bør damene velge en lang festkjole, selv om en "vanlig", knelang selskapskjole også kan fungere. En selskapskjole kan være grei å bruke hvis tilstelningen finner sted på dagtid. Men etter kl 18 (om aftenen må jeg formode), så er det etter boka en lang festkjole som gjelder. Om man ikke har en slik kjole hengende i skapet, så finnes det mange butikker som leier ut slike kjoler (f.eks. brudesalonger).

tilbehør
Ikke spar på tilbehøret når du er invitert med dresskoden "smoking". Tørk støv av diamantene, arvede gullklokker, mormors diamantring, eller hva det måtte være. Tenk på dette som en anledning til å bruke det, sol deg i glansen og gled samtidig vertskapet. Har du ikke diamanter eller gull i skapet, sier du? Fortvil ikke. "Diamantene" fra H&M gjør deg nesten like lykkelige for en kveld...

Menn

På med smokingen, om du har den hengende klar i skapet. Hvis ikke; kom deg ut og lei en! (leies ut i f.eks. brudesalonger.) For når dresskoden er "smoking", så er det (kanskje ikke overraskende) kun smoking som gjelder for menn. Sløyfen i halsen skal være sort, og opp fra brystlommen skal det stikke et hvitt lommetørke (ikke av typen Kleenex papir...)

Sko
Til smoking skal det brukes svarte lakksko (som skinner!) Det holder ikke med "vanlige" sorte skinnsko/ dressko. Punktum.