Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: "pent"

I likhet med "formelt", er streng tatt heller ikke "pent" en dresskode. Likevel velger mange å invitere med denne "dresskoden". Vi skal ikke krangle mer på dette, men heller hjelpe deg å finne ut hva du bør ha på deg om du har fått en invitasjon til et "pent" selskap i posten.

Generelt kan vi si man her skal kle seg pent (ingen bombe!), men samtidig ikke alt for formelt (dropp kjole og hvitt). La oss gi deg litt detaljer...

Herrer

Når det inviteres med "pent" i invitasjonen, vil nok de fleste menn gå for mørk dress (klikk for å se detaljer om dette antrekket). Men Mørk dress er ikke det eneste alternativet hvis invitasjonen sier "pent", selv om vi tør påstå at dette er det eneste antrekket som passer uansett anledning for festen hvor det inviteres med "pent" antrekk. De andre antrekkene avhenger noe av anledning, sted etc.:

Holdes festen om sommeren, kan du gjerne bruke lys dress. Er festen utendørs, mener vi også at du kan droppe slipset, og heller kneppe opp en knapp på skjorten (men dressjakke er påkrevd).

Er det en høytidlig anledning (f.eks bryllup), så fungerer smoking (klikk for detaljer) fint. Ved mindre høytidlige anledninger, kan du fort fremstå som "overdressed" i smokingen.

Bunad fungerer (nesten) alltid, men dropp denne om anledningen er for uformell, eller i hagefester!

Damer

Damer har ganske mange valg når det inviteres med "pent":

Knekort selskapskjole er et sikkerstikk. Her treffer man garantert på antrekket, samtidig som man er sikret at man ikke stiller opp "overdressed".

Buksedrakt eller drakt med skjørt går i de fleste tilfeller også, men da bør drakten være pyntet (fint materiale og fint snitt). Unngå sort "jobb-drakt" i festlige anledninger.

Bunad er en vinner! Bunad er definitivt "pent", og kan brukes i de fleste høytidelige tilstelninger hvor det inviteres med "pent" som dresskode. I hagefester og i jobbsammenheng er imidlertid ikke bunad å foretrekke.

Tilbehør
Ikke vær redd for å bruke smykker, ørepynt, armbånd, ringer og klokker når antrekket er "pent". Bruk gjerne pynten du sparer på nederst i smykkeskrinet.