Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Invitere med dresskode

Skal du invitere til fest? Kult! Men har du tenkt på dresskode for festen? Har du ikke gjort dette, er det noe du absolutt bør vurdere. Det er mange fordeler ved å opplyse om dresskode når man inviterer til festlige anledninger:

- Man har større kontroll på atmosæren/stilen på festen. Antrekk har mye å si her!
- Det blir lettere for gjestene å planlegge festen, de slipper å være redde for å bomme på antrekk
- Vertskapet slipper henvendelser på forhånd om antrekk fra usikre gjester

At man bør invitere med dresskode er det dermed ikke så mye mer å diskutere. Men det avgjørende spørsmålet er heller HVILKEN dresskode man bør invitere med. Vi anbefaler at dere ser gjennom vår oversikt over dresskoder, og finner ut hva dere ønsker i deres fest. I tillegg har vi noen generelle tips vi anbefaler at dere tenker over. Se disse under.

Tips når man inviterer med dresskode

- Vær mest mulig spesifikk når dere velger dresskode! Unngå "pent" og "formelt". Gå heller for ner spesifikke dresskoder som for eksempel "mørk dress" eller "dress". Å velge vage dresskoder som f.eks "pent" gir liten mening. Gjestene skjønner at de skal komme pent kledd - de vil vite HVA de skal ha på seg.

- Husk at dresskoden skal stå i stil med resten av festen! Lokale, mat, drikke, underholdning m.m. skal matche dresskoden i størst mulig grad. Så hvis dere har et uformelt lokale og serverer Toro gryterett, så er kanskje ikke "MØRK DRESS" den riktige koden. Du kan i alle fall glemme "GALLA". Dresskoden gir rett og slett gjestene en forventning om hvordan festen blir.

- Tenk dere om to ganger før dere velger for høytidelig! Høytidelige dresskoder som "SMOKING", "KJOLE OG HVITT" og "GALLA" gir en fantastisk ramme rundt en høytidelig fest. Men husk at dette er dresskoder som ofte innebærer at mange av gjestene må kjøpe/leie antrekk. Ha dette i bakhodet - men dere kjenner gjestene deres best...

- Ikke vær redd for å ta i litt! Ofte inviteres det med dresskoder som er mindre høytidelige enn det resten av festen skulle tilsi, kun for å gjøre det "lettere" for gjestene. Man kan godt spare gjestene for dresskodene som innebærer innkjøp/leie av nytt antrekk, men samtidig bør man også tilføre festen litt ekstra stil gjennom pene antrekk. Og folk flest liker å fjonge seg opp litt til spesielle anledninger!