Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Alle dresskoder

Det blir stadig vanligere å invitere med dresskode - heldigvis! For når du kjenner dresskoden, har du som gjest en bekymring mindre. Det er da liten spenning knyttet til det å velge antrekk, og du kan heller konsentrere deg om å glede deg til festen. Jippi! Vertskapet får også en bekymring mindre når de bruker dresskode i invitasjonen, for da har de mer kontroll over hvordan atmosfæren på festen blir.

Se under for en oversikt over alle dresskoder, og klikk deg inn på de enkelte kodene for å se detaljer om dem, og hvilket antrekk de innebærer. Husk at "dresskode" ofte kan være kalt ulike ting i invitasjoner, for eksempel "kleskode", "antrekk", "bekledning" eller "stil". Beskrivelsene våre under dekker dem alle...

Casual
En hverdagslig, uformell dresskode som skaper en uformell, avslappet  stemning. Les mer om Casual og se antrekk for damer og menn.

Smart Casual
Uformell og avslappet dresskode som samtidig har en toch av stil over seg. En populær dresskode som kan være litt utfordrende. Les mer om Smart Casual og se antrekk for damer og menn.

Business Casual
Dresskoden for en formell, men nøytral jobbstil. Stilig, uten å tiltrekke for mye oppmerksomhet. Les mer om Business Casual og se antrekk for damer og menn.

Sommerlig
En stadig vanligere dresskode i hagefester og sommerbryllup. Men hva innebærer den? Les mer om dresskoden "sommerlig" og se antrekk for damer og menn.

Formelt
En formell stil som først og fremst passer i jobbsammenheng.

Pent
"Pent" er ingen "offisiell" dresskode, men blir stadig mer brukt i ulike sammenhenger. En generell kode som det kan være en utfordring å treffe på. Men ta det med ro, vi hjelper deg!

Dress
"Dress" høres kanskje formelt ut, men dette er faktisk blant de mist formelle stilene som brukes til høytidlige anledninger. La oss lære deg mer om dresskoden "dress", og hva den innebærer av antrekk, både for damer og menn.

Mørk dress
Klassikeren! Dette er en mye brukt dresskode. Her bør det ikke være så mange store overraskelser i antrekkene. Les mer om dresskoden "mørk dress" for kvinner og menn her, og sørg for at DU ikke blir en overraskelse :)
 
Cocktail
Den selvfølgelige dresskode til når det er snakk om cocktailparty. En dresskode som er litt avslappet, men full av stil!

Smoking
En klassiker! Dette er en dresskode som bidrar til stilfull atmosfære. Les mer om antrekk for både damer og herrer når det står "smoking" i invitasjonen.

Galla
En meget stilig og høytidelig dresskode. Vet du egentlig hva "galla" innebærer? Det er ikke småtteri. La oss gi deg alt du trenger å vite om "galla" for kvinner og menn!

Kjole og hvitt
En stivpyntet dresskode, både for damer og herrer. Her gjelder det å følge reglene. Du finner dem her!

Ingen dresskode i invitasjonen?

Stod det ingen dresskode i invitasjonen? Ta det med ro, dette fikser du - sammen med oss. La oss gi deg en oversikt over antrekk som passer til ulike anledninger (smart, ikke sant?)

Se hvilke antrekk som passer hvilke anledninger her