Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: "dress"

Noen velger å bruke "dress" som kleskode i invitasjoner. Med dette vil man si at man ønsker at gjestene skal kle seg pent (menn i dress), men at man ikke vil ha det så formelt som den kjente dresskoden mørk dress. La oss komme med forslag til antrekk.

Damer

Damer står nokså fritt når dresskoden er "dress", men de fleste velger nok kjole. Om du vil gå i kjole, så velg en knelang selskapskjole. Ellers kan en pen drakt med bukse eller skjørt gjerne brukes. Skjørelengden kan være relativt kort, men alt med måte. Om skjørtekanten fanger blikk, ja da er skjørtet for kort!

Om du går med følge, så tenk gjerne på å matche antrekkene litt.

tilbehør
Kjør gjerne på med fint tilbehør og pynt i form av smykker, ørepynt, hårpynt, arbånd, klokker og ringer. Men de aller dyreste dimantene passer kanskje bedre til mer formelle dresskoder som smoking og kjole og hvitt. Er det ikke greit å ha diamanter fra øverste prisklasse - så slipper man å tenkte på det? :)

Menn

Menn må stille i dress når dresskoden er "dress". Wow, bombe! :) Men dette er en mykere dresskode enn "mørk dress", så man kan velge farge på dressen selv. Lys dress passer godt om sommeren, men kanskje ikke så godt på vinterstid. Det kan også være en mer uformell stil på dressen (f.eks bare to knapper foran, eller et lett linstoff om sommeren). Man trenger heller ikke bruke slips. Om man foretrekker å bruke slips, er et smalt slips passende til denne dresskoden. Pen skjorte må man ha, men farge og mønster er opp til herren selv (eller damen som egentlig bestemmer...)

HUSK: På dressjakker med to eller flere knapper, skal den nederste knappen aldri være kneppet!

Sko

Velg pene sko, helst i skinn. I motsetning til når dresskoden er mørk dress, kan du ved dresskode "dress" velge farge på sko selv. Likevel er mørke sko eller brune det safeste valget.