Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: "Cocktail"

Til såkalte cocktail-parties, er "cocktail" den mest brukte dresskoden. Dette er en halvformell, festlig anledning med et snev av klasse og stil, hvor mingling står i fokus. Usikker på hva du skal kle deg? Vi hjelper deg med å finne antrekk som passer til dresskoden "cocktail" under...

Damer

Til "cocktail" er det "cocktail-kjole" som gjelder. Ta det med ro, du trenger ikke nødvendigvis løpe ut og kjøpe ny kjole. En passende "coctail-kjole" er en relativt kort, pen kjole (ikke lenger enn knelang(knekort?)). Den kan gjerne være lekkert stoff. Og en litt "sexy", ettersittende stil er lov her, men ikke ta helt av... :) Belte/bånd i livet for å fremheve litt figur er lov, og det samme er en viss utringning.

sko
Velg pene sko, gjerne med hel. Her trenger man ikke å gå for det prektige - litt "hotte" sko er lov.

tilbehør
Smykker, ørepynt, hårpynt, arbånd, klokker og ringer - kjør på! Coctail skal være litt bling-bling, rett og slett...

Menn

I cocktail-selskaper er det stil som gjelder. Derfor er det viktig at gjestene kler seg "riktig", for å få rett atmosfære og stemning. Det skal rett og slett være et snev av "James Bond" over det hele.

Menn skal stille i mørk dress i coctail-party. Men det betyr ikke begravelses-dress. Velg gjerne en litt tøff, ettersittende dress om du har flere å velge i. Hvit skjorte (evt en annen lys farge) er en slager. Det samme er sort slips.

Smoking er egentlig litt "overdressed" når kleskoden er "cocktail". Men om du vet at det er et storslått og elegant cocktailparty du skal i, så kan du tillate deg å lufte smokingen. Kjør hardt, kjør stil...

HUSK: På dressjakker med to eller flere knapper, skal den nederste knappen aldri være kneppet!

Sko

Til mørk dress er det sorte sko som gjelder. Har du flere sorte dressko å velge i, kan du godt velge de mest fancy når det er cocktail på gang. Det er litt mer stil med spisse, hotte sko enn de trause Ecco-skoene (som er "så gode å gå på"...)