Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: "casual"

Både dresskoden "Casual" og "Smart Casual" er i ferd med å bli mer og mer vanlig å bruke her hjemme i Norge. Og faktisk så har vi også "fornorsket" kodene litt ved å gi de en litt annen mening enn i USA og Storbriannia. Her i Norge kler vi oss gjerne litt mindre formelt når det kommer til disse kodene enn de gjør ved tilsvarende kode i utlandet.

Herrer

Til dresskoden "casual" skal man kle seg hakket mer hverdagslig enn til "smart casual" (se link for detaljer). Hovedforskjellene er at man gjerne kan bytte ut jakken/blazeren som er anbefalt ved smart casual med en pen genser ved casual. Gjerne med en skjorte under. Man kan også gå i kun en fin skjorte/pique. På bena er det bomullsbukser eller fine jeans som gjelder.

I likhet med ved smart casual, så er det også ved "casual" forbudt med "vanlig" t-skjorte, fotballtrøye e.l. Hilsen motepolitiet.

Sko
Velg halvpene sko. Dropp joggesko og Converse.

Damer

"Casual" er en litt mer avslappet kleskode en "smart casual". Her gjelder det å velge et litt uformelt antrekk som man føler seg vel i, samtidig som det skal være litt mer "med" det enn det helt hverdagslige.

For damene er pene jeans eller bomullsbukser perfekt til "casual". Skjørt er også bra. Dette kan være nokså kort, men alt med måte.

Ovenpå kan man velge å fin skjorte eller bluse. Eventuelt man man ta en pen genser utenfpå skjorten (eller uten synlig skjorte under.) Piquet-skorte er også fint, spesielt om sommeren. Dropp "vanlig t-skjorte" eller singlet. Til casual går man gjerne uten jakke/ blazer.

Tilbehør
Selvsagt har man lov til å bruke tilbehør i form av hårpynt, smykker, ringer, klokker, ørepynt, vesker o.l. Men dropp arvegodset til "casual". Det bør være en relativt enkel stil, og ikke for mye "bling-bling"

Sko

Enkle, halvpene sko er bra. De fineste sneakersene går under tvil, men dropp joggesko og Converse.