Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Dresskode: "Business casual"

Business casual har lenge vært en velkjent dresskode i utlandet, og den begynner nå å bli vanligere og vanligere her hjemme. Denne dresskoden blir stort sett brukt i jobbsammenheng (ikke overraskende ut fra navnet...). Det er ikke uvanlig at det inviteres til konferanser, seminarer og møter med "business casual" som dresskode. Det gjelder også sammenkomster og middager i forbindelse med jobb/møteviksomhet. I mange bransjer/stillinger er også business casual daglig arbeidsantrekk, og fortrukket antrekk til jobbintervju.

Men hva skal jeg kle meg i når dresskoden er "business casual"? La oss hjelpe deg...

Herrer

Til business casual er det "kontordress" som gjelder. Det vil si en sort, mørk blå eller grå dress som gjerne har litt mer "sporty" stil enn den tradisjonelle mørke dressen ("bryllupsdressen" / "begravelsesdressen"). Med det menes at dressen gjerne kan være litt ettersittende, og at jakken kan være litt enkel, og ha færre knapper i front - ofte bare to, der den øverste kneppes, og den nederste er åpen.

Velg hvit eller lys skjorte til business casual, helst uten mønster. Også slipset bør være enkelt, gjerne sort, og helst av den smale typen.

Sko
Her er det pene sko som gjelder, men ikke lakksko. Skoene bør være sorte eller mørk brune. De kan gjerne "klikke litt i gangene", og gjerne være litt spisse og "hotte".

Damer

Til business casual er det "kontordress" som gjelder også for damene, enten buksedress eller skjørt/jakke. Da snakker vi mørkt skjørt (evt mørk bukse), lys bluse/skjorte og sort jakke. Dressen bør sitte godt, gjerne litt ettersittende, men ikke for avslørende. Skjørtet kan være relativt kort, men ikke utfordrende. Synlig "kløft" utgår!

Som nevnt, bør blusen/skjorten være lys. Hvitt er nok det sikreste valget. I halsen kan et silkeskjerf (gjerne rullet og stramt knyttet) toppe antrekket.

Tilbehør/pynt
Kjør en enkel, men stilfull stil på håret uten for mye hårpynt som tar oppmerksomhet. Enkle smykker er fint. Det samme gjelder ørepynt. Perleøredobber fungerer fint til dette antrekket. En stilig klokke og enkle armbånd (styr unna skinn og "festilvalarmbånd"!) er greit.

Sko

Velg enkle, pene sko. Litt hæl er greit men ikke stiletthæler.

Veske
Ut-på-byen-vesken bør byttes ut med en stilren "businessveske" i sort eller brun. Bruk gjerne en stilfull pc-bag som til både oppbevaring av pc og som veske.