Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Antrekk til Begravelse

Begravelse er en trist, men samtidig verdig begivenhet. I en begravelse ønsker man å oppnå en stilfull og høytidelig atmosfære, og for å oppnå dette, er det viktig med riktig antrekk blant gjestene. Vi forteller deg mer om hva du bør kle deg i under.

Antrekk i Begravelse - herrer

I begravelse er det dresskoden "Mørk Dress" som gjelder. For herrene betyr dette en sort (aller helst), mørk grå eller mørk blå dress. Denne dressen bør ha en formell stil. Til dressen bør det bæres hvit skjorte (ikke mønstrete), og mørkt slips. Skotøyet er sorte pensko (nypusset!)

Som yttertøy bør man bruke mørk frakk i begravelse. Om man ikke har frakk, så velg en pen, mørk jakke. Fargerike allværsjakker må droppes.

Noen ganger, om de pårørende ønsker en en mindre formell atmosfære,  inviteres det med dresskoden "lyst antrekk" til begravelse. Da skal man ikke stille i sort dress, men heller f.eks grå eller blå dress. Ved "lyst antrekk" skal ikke sort slips brukes, men heller f.eks blått eller sort. Hvit skjorte og sorte sko gjelder også ved "lyst antrekk".

Antrekk i begravelse - damer

For damer, så er det en knelang eller lang (ankellang) kjole som gjelder, gjerne i et fint materiale. Noe mønster er greit, men ta en vurdering av mønsteret før du bærer kjolen. Kjolen bør være relativt mørk. Damer bør ikke stille i bare ben i begravelse - bruk strømper! En formell, mørk dress bestående av jakke og knelangt skjørt kan også brukes i begravelse. Unngå skjorte/bluse i for sterke farger.

Damer bør bruke sorte pensko. Skoene bør ha en anstendig stil, vær forsiktig med dristige modeller.

Veske som bæres i begravelse bør være sort og pen.

Hvis det er presisert "lyst antrekk" i en begravelse (brukes av og til for en litt "lettere" atmosfære), så kan ikke damer stille i sort kjole. Velg en lysere kjole, men styr bort fra for sterke farger. Fortsatt er det knelange eller ankellange kjoler som gjelder. Man bør også bruke strømper. Velg pene, nokså formelle sko.